Sydney - Jul & Nyår

Jul och nyår spenderades i Sydney med några från klassen. Det absolut första intrycket av Sydney när jag åkte tåg från flyget var att det påminde om Stockholm men det ändrades snabbt. Överallt var det bara asiater. Det kändes som man var i Kina, inte bara pga folket utan det var även en hel del kinesiska butiker och restauranger. Varför just Kina? Jo för allt stog på kinesiska.
 
Ärligt talat så fanns det inte mycket att göra i Sydney, det är ganska överskattat. Första dagen tog vi en långpromenad och kollade Harbour Bridge, Opera huset, åkte färja och gick på marknad. En annan dag for vi till Bondi Beach, Manly Beach och vi har även tagit en tripp ut i bushen. Men det var typ det. Självklart fanns det mer att göra som Blue Mountains, vattenpark och säkert något mer. Men för att vara en storstad trodde man det skulle finnas mer.
 
Det blev en hel del festade dock. Inte överdrivet mycket men mer än vanligt för mig. Sammanfattning av utekvällarna var bra. 
 
Självaste julafton spenderades på Bondi Beach på dagen, sedan drog vi hem och fixade oss, spelade julklappsleken och avslutades med utgång. Overall en bra dag!
 
Nyårsafton blev lite fail men ändå bra. Vi gick till en park där vi fick köa 4 timmar för att komma in, ingen alkohol fick vi ta in heller så vi gömde det under ett träd med gräs och löv en bit bort. Hade inga förväntningar att det skulle vara kvar men det var det faktiskt. Vi satte oss på en gräsplätt bland allt annat folk i parken och åt vår picknick vi hade gjort i ordning sedan innan, mysigt! Alkohol gick att köpa, dock svindyr, en 33cl burk för 76 kr. Jag köpte en Captain Morgan Cola ändå men fick så sjukt ont i magen så resten av kvällen drack jag bara vatten. Nykter nyår alltså men jag hade super kul och är väldigt nöjd med allt och fyrverkerierna var något utom det vanliga.