Nya Zeeland del 1

Sista veckorna av lovet spenderades i underbara Nya Zeeland. Måste nog vara det vackraste landet jag besökt. Vi började i Auckland och avslutade i Queenstown.
 
Lördag eftermiddag landade jag i Auckland, åkte in till stan och mötte upp Johanna. Vi tog oss en promenad genom den förvånandsvärt lilla stan. För att vara den mest befolkade staden i landet så kändes den väldigt liten. Tydligen så är det bara själva gågatan som är liten. Någon annastans bor allt folk, men dom såg vi inte.. 
 
Morgonen därefter begav vi oss till Bay of Islands, norr om Auckland. Det var vekligen ett paradis. Fanns inte mycket att göra där men fina utsikter helt klart. I och för sig fanns det inte mycket att göra i någon av städerna för alla var så små, haha. Vi åkte i alla fall på en heldags båttur där vi skulle få se och simma med delfiner om det fanns möjlighet. Se dom fick vi göra, på väldigt nära håll dessutom men vi fick tyvärr inte simma med dom för de hade en bäbis med sig.
 
Efter paradiset åkte vi tillbaka till Auckland, tärnade, sov för att sedan dra vidare på morgonen till Hot Water Beach. På vägen dit stannade vid Narnia stranden. I sista filmen så går alla syskon på en strand och där stannade då vi. Väl framme i Hot Water Beach blev det att göra sig i ordning och gå ner till stranden där alla grävde sig sin egen hot tub. Dock var det väldigt svårt att veta vad man skulle få för gick man en meter åt ett håll kunde det antingen vara iskallt eller kokhett. Men vi hittade en färdiggrävd grop som hade lagom värme så där satte vi oss. Super mysigt faktiskt, och verkligen en upplevelse. 
 
Nästa stopp blev Waitomo där vi gjorde black water rafting nere i en grotta och kollade på lysmaskar. Dock berättade dom att det egentligen inte är maskar utan puppor, man kallar det bara maskar för det låter mer "attraktivt". Jag måste dock erkänna att jag tyckte det var riktigt obehagligt till en början att vara nere i en grotta, känslan av att inte lätt kunna ta sig där ifrån, trånga utrymmen, kallt vatten.. nä fy! Men jag fixade det och det känns otroligt skönt så här i efterhand.
 
 

Kommentera här: